شنبه تا چهارشنبه 8:30 تا 17 پنجشنبه 8:30 تا 14

: انتخاب زبان Fa / En

آدرس:

تهران، سعادت آباد، خیابان گل آرا، خیابان ارغوان، پلاک 107، واحد 2

تلفن:

درب اتوماتیک لولایی و ویژگی های جذاب آن

@title

درب لولایی

در این مقاله از سایت تهران در آسیا درباره درب اتوماتیک لولایی شیشه ای توضیح دادیم همراه ما باشید.

درب اتوماتیک لولایی یکی از صدها مدل درب اتوماتیکی است که امروزه به بازار عرضه می شود. این مدل درب از درب های اتوماتیک، در نوع خودش انواع مختلفی دارد. که قبل از آشنایی با انواع درب اتوماتیک لولایی، احتیاج است که ابتدا با خود درب اتوماتیک و ساز و کار آن آشنا شویم.


درب اتوماتیک چیست؟

با پیشرفت تکنولوژی، دیگر زمانی برای باز و بسته کردن درب ها باقی نمی ماند. درب های قدیمی و ساده ی لبه دار که باز و بسته شدن آن ها فقط توسط نیروی انسانی انجام می شد، هم اکنون جای خودشان را به درب های اتوماتیک و جدیدی داده اند که بدون دخالت انسان و تنها توسط یک چشمی و موتور، باز و بسته می شوند. این مدل درب ها با کمک یک سری تجهیزات، نزدیک شدن هر نوع شخص و یا وسیله ی نقلیه را تشخیص داده و به صورت خودکار باز و بسته می شود. درب های اتوماتیک بر اساس عملکرد و تجهیزاتی که دارند در رده ها و انواع مختلفی به بازار عرضه شده اند که هر کدام از آن ها با توجه به کارایی شان، جذابیت های مخصوص به خودشان را دارا هستند. در ادامه با انواع درب های اتوماتیک بیشتر آشنا خواهیم شد.


کاربرد درب های اتوماتیک

یکی از مهم ترین کاربردهای درب های اتوماتیک، استفاده از آن ها در بیمارستان هاست! با کمک این درب ها دیگر نیازی نیست که افراد با دست هایشان از دستگیره ی درب مشترک برای استفاده از درب ها استفاده نمایند. درب های اتوماتیک با باز و بسته شدنشان به صورت خودکار، کمک شایانی در حفظ بهداشت بیمارستان خواهند کرد.

علاوه بر بیمارستان ها، ساختمان های تجاری و اداری و انواع فروشگاه ها نیز، از جمله ی مواردی هستند که درب اتوماتیک یکی از تجهیزات مهم و کاربردی برای آن هاست. همچنین در ساختمان های مسکونی و اداری نیز، این مدل درب ها با کنترل عبور و مرور به برقراری امنیت در سطح ساختمان کمک می کنند. ترکیب درب های اتوماتیک به همراه سیستم های کنترل تردد نیز یکی از ترکیبات جذاب و کاربردی برای محیط هایی است که نیاز به برقراری امنیت دارند. از درب های اتوماتیک برای درب انواع پارکینگ ها نیز استفاده می شود که این انتخاب یکی از بهترین انتخاب ها برای استفاده در سطح عوام می باشد. با کمک یک درب اتوماتیک دیگر نیاز نیست که شخص برای باز و بسته کردن درب پارکینگ از ماشین خود پیاده شود. پس امنیت و راحتی، دو دست آورد مهم درب های اتوماتیک امروزی می باشند. جالب است بدانید که یک درب اتوماتیک علاوه بر امنیت و راحتی، یک نمای شیک و مدرن برای ساختمان ها به وجود می آورد، که این ویژگی به تنهایی نیز می تواند یکی از دلایل مهم انتخاب این مدل درب ها باشد.


انواع درب های اتوماتیک با توجه به کاربرد آن ها

درب های اتوماتیک با توجه به عملکردشان به سه نوع تقسیم می شوند. درب های الکترومکانیک ، درب های هیدرولیکی و درب های پنوماتیکی، تقریبا سه نوع عملکرد در بین درب های اتوماتیک می باشند. درب های اتوماتیکی که هیدرولیکی هستند باز و بسته شدن در به کمک جک مربوطه از طریق فشار مایعات مختلف مانند یا روغن انجام می شود. در درب های الکترومکانیکی باز و بسته شدن توسط گیربکس و یا چرخ دنده انجام می شود. اما در درب های اتوماتیک پنوماتیکی، فشار گاز بر روی جک های کنترل کننده ی درب ها تاثیر مستقیم می گزارد.

همان طور که گفتیم درب های اتوماتیک با توجه به عملکردشان و محلی که قرار است نصب شوند، تجهیزات و قطعات مختلفی دارند. اما قطعات ثابت و رایج هر درب اتوماتیک شامل مواردی مانند مرکز کنترل که به آن تابلو فرمان نیز گفته می شود، مولد درب اتوماتیک، میکرو سوییچ، قفل مکانیکی درب اتوماتیک و قفل برقی درب اتوماتیک، ریموت کنترل درب، پایه ی درب اتوماتیک، چشمی های درب اتوماتیک و فلاشر ها می شود.

همان طور که بارها گفتیم، چیزی که درب های اتوماتیکی را از هم مجزا می کند کاربرد آن هاست. کاربرد ها است که قطعات مختلف یک درب اتوماتیکی را مشخص می کند و تعیین می کند که کجا و چگونه نصب شوند!

درب اتوماتیک لولایی ( که می تواند انواع مختلفی داشته باشد)، درب اتوماتیک کشویی، درب اتوماتیک لولایی، درب اتوماتیک ضد حریق و دود، درب اتوماتیک گردان، درب اتوماتیک پارکینگی و درب اتوماتیک ضد سرقت از انواع رایج و پرکاربرد درب های اتوماتیک می باشد.


درب اتوماتیک لولایی چیست؟

درب اتوماتیک لولایی یکی از انواع درب اتوماتیک است که با توجه به عملکردش، به دسته های مختلفی تقسیم می شود. معمولا درب اتوماتیک لولایی در مکان هایی استفاده می شود که از جهت عرض نصب درب دارای محدودیت بوده و شرایط برای نصب درب های اتوماتیک دیگر فراهم نیست. در این مدل مکان ها، درب اتوماتیک لولایی، شرایط لازم برای باز و بسته شدن درب ها به صورت اتوماتیک را فراهم می سازد. عامل اصلی در باز و بسته شدن لنگه های درب اتوماتیک لولایی، جک های آن هستند. درب اتوماتیک لولایی به نسبت درب های اتوماتیک دیگر معمولا کم هزینه تر بوده و برای نصب، به خرابی و یا تغییر فضا نیاز ندارد. کافیست موتور درب را بر روی هر درب چند لنگه ای که در ورودی نصب شده، قرار دهید؛ آنگاه می توانید با خیال راحت عبور مرور مکان را کنترل نمایید. همین ویژگی باعث شده که درب اتوماتیک لولایی پرطرفدار تر از درب های اتوماتیک دیگر باشد.

پیشنهاد مطالعه : در لولایی فریم دار 


نحوه ی عملکرد درب اتوماتیک لولایی

قبل از هر چیزی نیاز است بدانید که درب اتوماتیک لولایی به صورت یک طرفه برای ورود باز می شود. بنابراین فضای داخلی مکان نصب حتما باید به اندازه ای باشد که درب کاملا باز شود. ساختار یک درب اتوماتیک لولایی اصلا پیچیده نیست، در واقع این مدل درب های ساختمان ساده و واضحی دارند. پروسه ی باز و بسته شدن یک درب لولایی اتوماتیک بر پایه ی یک جک و موتور الکترونیکی می باشد. موتور الکترونیکی این مدل درب ها معمولا در قسمت بالای چهارچوب در واقع شده که درب را برای باز و بسته بر روی لولای خود آماده می سازد.

درب اتوماتیک لولایی برای چه محیط هایی مناسب است؟

با توجه به ساز و کار یک درب اتوماتیک لولایی، این درب ها برای فضاهایی که پرتردد و شلوغ هستند، اصلا گزینه ی مناسبی نمی باشند. به عنوان مثال یکی از مکان هایی که معمولا از درب اتوماتیک لولایی در آن جا استفاده می شود، بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان هاست!

انواع  درب اتوماتیک لولایی بر اساس لت و یا لنگه به دو گروه درب لولایی اتوماتیک تک لنگه و دو لنگه تقسیم می شوند. علاوه بر این دو، درب اتوماتیک لولایی به دو دسته ی درب اتوماتیک لولایی روکار و توکار نیز تقسیم پذیر هستند. اما جالب است بدانید که انواع درب اتوماتیک لولایی بر اساس متریال ساخت درب نیز می توانند به انواع مختلفی تقسیم شوند. درب چوبی اتوماتیک لولایی و درب اتوماتیک لولایی شیشه ای، از انواع درب های لولایی اتوماتیکی هستند که بر اساس متریال تقسیم بندی می شوند. در ادامه درباره ی هر یک از از این مدل درب ها بیشتر توضیح خواهم داد :


درب اتوماتیک لولایی تک لنگه

این مدل از درب لولایی اتوماتیک، ساز و کار جالب و ساده ای دارد. معمولا درب های تک لنگه ی لولایی به یک طرف راست یا چپ باز می شوند. با توجه به فشار زیادی که بر روی درب های تک لنگه می باشد، به منظور جلوگیری از باز شدن یهویی درب، از قفل برقی و یا مغناطیسی بر روی درب استفاده می شود. درب اتوماتیک لولایی تک لنگه برای باز و بسته شدن، به یک فضای نود درجه نیاز دارد.


درب اتوماتیک لولایی دو لنگه

درب های دولنگه از بین انواع درب اتوماتیک لولایی، طرفداران بیشتری دارند. در این مدل درب ها، دو لنگه کنار هم قرار میگیرند و در هنگام ورود و یا خروج، یک فضای باز و دلنشین را ایجاد می کنند. در واقع انواع درب اتوماتیک لولایی پارکینگی نیز دو لنگه هستند. چرا که این درب ها، فضای زیادی را برای رفت و آمد ایجاد می کنند. در هنگام نصب یک درب اتوماتیک لولایی دو لنگه، نصاب حتما باید به فضای کافی برای باز شدن هر لنگه به صورت جداگانه نیز دقت نماید.


درب اتوماتیک لولایی روکار

درب اتوماتیک لولایی روکار در واقع همان درب های اتوماتیک لولایی معمولی هستند که پنل ها و درایو های آن ها به صورت رو کار مشخص می باشد. اصلا به همین دلیل هم هست که به آن ها روکار گفته می شود. درب اتوماتیک لولایی روکار معمولا در اکثر فضاها مانند هتل ها، رستوران ها، مراکز خرید، فروشگاه ها، ساختمان های اداری، بیمارستان ها، مراکز مراقبتی، مدارس ، تئاترها و سالن های کنسرت مورد استفاده قرار می گیرد.


درب اتوماتیک لولایی توکار

تفاوت این درب با درب های اتوماتیک لولایی دیگر این است که درایو های موجود در تمامی سیستم های اتوماسیون درب، به صورت توکار بر روی زمین و یا داخل سقف، پنهان خواهد شد. در واقع استفاده از این روش برای نصب درب، تنها به دلیل این است که زیبایی بصری درب را بیشتر می کند و برای هر مکانی قابل اجراست. اما به طور کلی در درب های ضد دود و ضد حریق، درب های هوابند، درب های ضد صوت و درب های ضد اشعه و پرتو، درایو ها به صورت توکار قرار میگیرند، اما به ظاهر شما یک درب اتوماتیک لولایی معمولی را مشاهده می کنید.


درب اتوماتیک شیشه ای لولایی چیست؟

این درب یکی دیگر از انواع درب اتوماتیک لولایی است. تنها تفاوت یک درب اتوماتیک شیشه ای لولایی با دیگر درب های لولایی این است که جنس این درب ها از شیشه می باشد. اتفاقا تهیه و نصب یک درب شیشه ای به صورت اتوماتیک کار بسیار آسانی است. کافیست بر روی یک درب لولایی شیشه ای، یک جک و موتور نصب کنید. بدین صورت شما یک درب شیشه ایی لولایی به صورت اتوماتیک خواهید داشت.

در ساختمان هایی که در حال بازسازی هستند، استفاده از درب شیشه ای یک حرکت بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. چرا که با استفاده از همان درب های شیشه ای قدیمی و یک جک، ما یک درب شیشه ای اتوماتیک خواهیم داشت. این مدل درب ها هم مانند هر درب لولایی اتوماتیک دیگری می توانند دو لنگه و تک لنگه باشند. جالب است بدانید که تفاوت درب چوبی اتوماتیک لولایی نیز مانند نوع شیشه ای لولایی، تنها در متریال تشکیل دهنده ی درب می باشد.