شنبه تا چهارشنبه 8:30 تا 17 پنجشنبه 8:30 تا 14

: انتخاب زبان Fa / En

آدرس:

تهران، سعادت آباد، خیابان گل آرا، خیابان ارغوان، پلاک 107، واحد 2

تلفن:

راهبند بتا

@title

راهبند بتا چیست؟

در این مقاله از سایت تهران در آسیا درباره راهبند بتا توضیح دادیم همراه ما باشید.

راهبند بتا یکی از انواع راهبندها است که امروزه در ایران و کشور های دیگر طرفداران خاص خودش را داراست. راهبند بتا کاربرد فراوانی دارد و در مکانی قابل استفاده است و اما قبل از اینکه بخواهیم درباره ی راهبند بتا توضیحات کافی را شروع کنیم، بد نیست که ابتدا با مفهوم راهبند و انواع آن بیشتر آشنا شویم.

راهبندها وسیله ای هستند که از آن ها به منظور کنترل تردد در ورودی مکان های مختلف استفاده می شود. با توجه به اهمیت مکانی که راهبند در آن جا نصب می شود، امنیت و سختی آن قابل تغییر می باشد. در واقع به طور کلی راهبند ها یک وسیله ی حفاظتی امنیتی هستند که امروزه انواع آن ها را در هر جایی مشاهده می نماییم. عملکرد برخی از راهبندها کاملا اتوماتیک بوده و برای وظیفه ی خود نیاز به نیروی انسانی ندارند، اما برخی راهبند ها برای ادامه ی فعالیت خود به نیروی انسانی نیاز دارند. راهبند ها در انواع و اشکال مختلفی وارد بازار می شوند اما وظیفه ی همه ی آن ها کنترل تردد مکانهایی است که در آن جا نصب شده اند. حالا در ادامه با انواع راهبند بیشتر آشنا خواهیم شد. راهبند های میله ای، راهبند های ستونی، راهبند زنجیری و راهبند بتا، همگی از انواع راهبند های موجود در بازار می باشند.


راهبند اتوماتیک بتا

راهبند اتوماتیک بتا بر اساس عملکرد به دو نوع هیدرولیکی و اتوماتیکی تقسیم می شوند. راهبندهای هیدرولیکی که معمولا راهبندهای ستونی و میله ای از این دسته هستند، به کمک فشار مایعات و شیر هوا، عمل می کنند اما عملکرد راهبندهای اتوماتیکی به وسیله ی موتور و گیربکس و چرخ دنده انجام می شود. در واقع در مکان های پرتردد از راهبندهای هیدرولیکی و از راهبندهای اتوماتیکی برای مکان های کم تردد استفاده می شود.


راهبند میله ای چیست؟

راهبند اتوماتیک میله ای را شما می توانید اکثر مکان ها و ورودی های مختلف مشاهده نمایید. در واقع راهبند اتوماتیک بتا، یکی از پرکاربردترین و پرمصرف ترین نوع راهبند در بین راهبندها می باشد که طرفداران زیادی هم دارد. عملکرد یک راهبند اتوماتیک میله ای به کمک یک مدار الکتریکی کنترل می شود. در واقع راهبندهای اتوماتیک میله ای از یک میله ی متحرک و یک مجموعه ی متحرک که شامل موتور و فنر می شود، تشکیل شده است. چیزی که راهبندهای اتوماتیک میله ای را از یکدیگر متفاوت می سازد، تعداد سیکلی که راهبند میله ای در ساعت کار می کند، طول میله ی متحرکی که راه را باز و بسته می کند و سرعت همان میله ی متحرک در هنگام باز و بسته شدن است. میله متحرک در راهبند میله ای اتوماتیک که به آن بازویی هم گفته می شود، از دو متر تا هشت متر قابل تغییر می باشد. اما مهم ترین نکته در انتخاب یک راهبند میله ای تعداد ترددی است که راهبند اتوماتیک بتا در طول روز می تواند پشتیبانی نماید.


راهبند ستونی چیست ؟

راهبندهای ستونی را بولارد نیز می نامند. بولاردها معمولا برای کنترل تردد مکان های امنیتی و نظامی مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع بولاردها یکی از پر قدرت ترین نوع راهبندها می باشند. در راهبندهای ستونی، یک استوانه ی فلزی وجود دارد که با حرکت بالا و پاین خود، تردد را کنترل می کند. بالا و پایین رفتن این استوانه ی فلزی که معمولا از جنس فولاد است از طریق یک سیستم محرک که داخل یک سیلندر در عمق زمین جاسازی شده است، انجام می شود. فرمان اصلی عملکرد بولارد توسط مدار فرمان صادر می شود. چیزی که در بولاردها خیلی مهم است، سرعت عمل آن ها برای جلوگیری از ورود خودروهای غیر مجاز است. بولاردها به شدت قوی بوده و ماشین هایی که قصد ورود غیر مجاز به مکان های امنیتی را دارند، به محض برخورد با این ستون ها، فروپاشی خواهند شد.


راهبند زنجیری چیست؟

اگر یادتان باشد راهبند های زنجیری از قدیم هم معمولا در ابتدای ورودی بیمارستان ها و دانشگاه ها و .... وجود داشته، اما کنترل تردد اصلی به کمک یک اپراتور انسانی انجام می شد. اما امروزه راهیندهای زنجیری نیز شکل و مایلی اتوماتیک پیدا کرده اند برای کنترل تردد دیگر نیاز به نیروی انسانی ندارند. راهبند های زنجیری برای مکانهایی استفاده می شود که عرض و یا طول ورودی آن ها بسیار زیاد است. در این دل راهبند دو ستون در دو طرف ورودی قرار می گیرد و روی زمین نصب می شوند، زنجیرها به این ستون ها متصل شده و با حرکت بالا و پایین ستون ها، زنجیر نیز اجازه ی ورود و خروج را صادر می کند. این راهبندهای زنجیری نیز برای مکانهایی خاص و با تردد بالا بسیار مناسب هستند.


قیمت راهبند بتا

راهبند بتا یکی از دم دستی ترین و محبوب ترین نوع راهبندها می باشد. کارایی بالا و قیمت راهبند بتا باعث شده است که معمولا در اکثر مکان ها نصب و راه اندازی شود. جالب است بدانید که یکی از مهم ترین قابلیت های راهبند بتا این است که قطعات آن معمولا به راحتی یافت می شود و تعمیر و به روز رسانی آن به سهولت انجام می شود. معمولا 5 نوع راهبند بتا در بازار موجود می باشد. در ادامه با ویژگی های راهبند اتوماتیک بتا و انواع آن بیش تر آشنا خواهیم شد.


راهبند بتا



ویژگی های منحصر به فرد راهبند بتا

راهبند بتا دارای یک بازوی متحرک و هوشمند اتوماتیک است که طول آن از 3 متر تا 6 متر قابل تغییر می باشد.

راهبند بتا دارای سیستم ضد برخورد بوده و مقاومت بالایی دارد

میله های راهبند بتا معمولا آلومینیومی بوده و به صورت فابریک تلسکوپی می باشند

راهبند بتا مجهز به خلاص کن دستی نیز می باشد. این خلاص کن دستی باعث می شود که شما بتوانید در مواقع قطع برقی بتوانید به راحتی از راهبند بتا استفاده نمایید.

نیروی مورد نیاز برای باز و بسته شدن بازویی در راهبند بتا، کاملا قابل تنظیم می باشد.

راهبند بتا قابلیت پشتیبانی تردد های بالا را داشته و بر اثر کارکرد بالا، هیچ اصطکاکی بین اجزا به وجود نخواهد آمد.

انواع راهبند بتا و ویژگی های هر کدامراهبند بتا دارای انواع مختلفی است. در ادامه به معرفی چند نوع از معروف ترین و پرفروش ترین نوع راهبند بتا اشاره خواهیم کرد. انواع راهبند بتا عبارت است از راهبند بتا مدل B-501، راهبند بتا مدل B-502T، راهبند بتا مدل B-400، راهبند بتا مدل B-300.


راهبند بتا مدل B-501

راهبند اتوماتیک بتا معمولا برای سقف های محدود استفاده می شود. دلیل آن هم این است که زاویه ی حرکت تیرک راهبند بتا مدل B-501، نهایتا تا 90 درجه می باشد. به این مدل از راهبند بتا، راهبند تاشو بتا گفته می شود. راهبند اتوماتیک بتا دارای یک بوم 5 متری بوده و بهترین انتخاب در بین راهبندهای تاشو می باشد. تیرک شرکت راهبند بتا به طور کلی مجموعا در 6 ثانیه باز و بسته می شود. البته این را هم بدانید که نهایتا شرکت راهبند بتا می تواند تا 180 درجه نیز باز شود.


راهبند بتا مدل B-400

سیستم عملکرد راهبند بتا مدل B-400، یک سیستم الکترومکانیکی است که با فشار فنر کار می کند. بازوی این مدل از راهبند بتا حدودا 6 متر بوده وقابلیت تنظیم تا 4 متر را نیز داراست. در واقع راهبند بتا مدل B-400، یکی از بهترین راهبند های خودرویی محسوب می شود که تردد تا 500 بار در روز را نیز پشتیبانی می نماید. به دلیل سیستم فنری که در راهبند بتا مدل B-400 وجود دارد، سرعت عمل راهبند بتا بسیار بالا بوده و نیازی به نگهداری و سرویس سالیانه نیز ندارد. در واقع راهبند اتوماتیک بتا به دلیل عملکرد عالی و قیمت مقرون به صرفه یکی از پرفروش ترین راهبندها در بین راهبندهای بتا محسوب می شود. زمان باز و بسته شدن بازوی راهبند اتوماتیک بتا نهایتا 6 ثانیه می باشد. راهبند بتا تا زاویه ی 90 درجه باز می شود. راهبند بتا مدل B-400 با توان مصرفی 90 وات، به راحتی به کامپیوتر وصل می شود تردد را کنترل می کند. در نهایت راهبند بتا مدل B-400 دارای دمای کاری منفی بیست تا پنجاه درجه ی سلسیوس و ولتاژ 220 ولت غیر مستقیم، یکی از بهترین راهبندهایی است که شما می توانید انتخاب کنید.


راهبند بتا مدل B-300 دولوکس

راهبند بتا مدل B-300، یک راهبند است که دارای ولتاژ غیر مستقیم 220 ولت می باشد. راهبند اتوماتیک بتا دارای بومی به اندازه ی 5 متر بوده و نهایتا تا 90 درجه قابلیت باز شدن را داراست. راهبند بتا مدل B-300 با توان مصرفی 90 وات، در عرض 6 ثانیه باز و بسته می شود و دارای عکس العمل بالایی نیز هست. این راهبند بتا با مدل دولوکس، با دمای کاری منفی بیست درجه ی سلسیوس تا پنجاه درجه ی سلسیوس، قابلیت اتصال به کامپیوتر به منظور کنترل بهتر تردد را دارا می باشد.

پیشنهاد مطالعه : قیمت راهبند ستونی 


شرکت راهبند بتا

بیشترین تجربیات شرکت راهبند با در زمینه ی تولید انواع برد الکترونیکی می باشد. این شرکت علاوه بر تولید این بردها کار طراحی آن ها را نیز انجام می دهد. کم کم با ارائه ی ایده های بزرگ به کمک تکنولوژی های پیشرفته و به روز دنیا، محصولات این شرکت از برد الکترونیکی به انواع درب های اتوماتیک مانند درب اتوماتیک لولایی، کرکره های برقی، انواع راهبندها، رسیورها و .... تغییر و گسترش یافت. در واقع شرکت بتا یکی از معتبر ترین شرکت ها در میان تولیدات انواع راهبند می باشند. تمامی قطعات و محصولات تولیدی این شرکت با کیفیت عالی ارائه می شوند.

نکاتی کوتاه اما کاربردی در زمینه ی عملکرد راهبند بتایکی از پر تکرار ترین مشکلاتی که در حین استفاده از انواع راهبند بتا ممکن است با آن روبرو شوید این است که بازو یا میله ای که برای بستن راه از آن استفاده می شود، به طور کامل بسته و بعد از مدت زمانی خیلی کوتاهی شروع به باز شدن می کند. برای حل این مشکل بهتر است که دیپ سوئیچ را در حالت auto close قرار دهید. اگر با انجام این کار مشکلتان با راهبند مورد نظر حل شد، بدانید که سیم ها بسته شده در قسمت بالا و پایین راهبند، اشتباه و برعکس وصل شده اند و نیازمند بررسی هستند.

مورد دیگری که در هنگام نصب و راه اندازی یک راهبند بتا با آن مواجه می شوید این است که میله و یا اهرم باز شونده، بلافاصله پس از بسته شدن باز می شود. حل این مشکل بر می گردد به یک ویژگی جالب درباره ی راهبند های بتا، آن هم این است که میزان حساسیت به شناسایی مانع یا وسیله ی نقلیه در راهبند های بتا کاملا قابل تشخیص می باشد. در این مواقع که اهرم سریعا شروع به باز شدن می کند، یعنی شاخص میزان این حساسیت بسیار بالا بوده و به همین دلیل اهرم باز و بسته می شود. برای رفع این مشکل نیاز است که میزان حساسیت کم شود.

مورد دیگر و آخری که می خواهیم درباره ی آن صحبت کنیم این است که قسمت تحریک در راهبند کار نمیکند و اهرم بالا نمی رود. برای حل این مشکلات معمولا راه حل اول این است که بخش com و stop باید توسط یک سیم کوتاه به یکدیگر متصل باشند. اگر این دو با سیم کوتاهی متصل نباشند، عملکرد راهبند شما به کل دچار مشکل خواهد شد. در واقع مدار شما اصلا به درستی کار نخواهد کرد!

بعد از بررسی اتصال com و stop، نوبت می رسد به بخشی به نام فتوسل! ابتدا باید ببینید که اصلا فتوسل نصب هست یا نه، و سپس بعد از اطمینان از نصب این کانکتور، باید فتوسل را به بخش gnd متصل نماییم.


چشمی های فتوسل در راهبندهای بتا چه نقشی را ایفا می کنند؟

از چشمی های فتوسل برای این استفاده می کنند که وقتی وسیله ی نقلیه ای در حال حرکت از راهبند بتا است، برخورد اهرم راهبند با وسیله انجام نشده و عملیات راهبند متوقف شود. طریقه ی کار این چشمی های فتوسل هم این چنین است که این چشمی در قسمت جلوی راهبند وصل می شوند. وقتی که این فتوسل ها در مقابل هم قرار بگیرند یک خط از اشعه ی مادون قرمز در بین آن ها تشکیل می شود. خط ایجاد شده به هیچ وجه با چشم عادی و غیر مسلح قابل رویت نمی باشد. حالا وقتی وسیله ی روی این خط قرار بگیرد ارتباط دو چشمی که همین خط است قطع می شود. همین پروسه فرمان مورد نظر را به واحد کنترل مرکزی درب به صورت اتوماتیک ارسال می کند تا عملیات متوقف شود.